Content av KUL kommunikation

Att fånga det mest intressanta i en intervju eller seminarium är en konstform. Och jag tycker att det är riktigt kul!

Mitt mål är att skapa innehåll som är enkelt att förstå, lättläst och ofta sammanfattande. Med en kul twist på rubriken. Först och främst ska artikeln har nytta för läsaren och för det andra vill jag att de uppnår mina tre nämnda målsättningar.

Som exempel följer ett urval av artiklar som är publicerade hos Marknadsföreningen i Malmö.

Vårdsajter utmanar systemet och vinner genom smarta lösningar och kommunikation

Precis som bankbranschen valde en digitaliserad väg för att både förenkla för sig själva och för kunden, är nu vården på väg åt samma håll. Under en frukostföreläsning hos Min Doktor fick Marknadsföreningen i Malmö höra om både framtidens vårdlösningar och om de utmaningar som start-ups kan ha när de förändrar ett system.


MiM möter näringsministern

Närings- och innovationsminister Mikael Damberg besökte Altitude Meetings i Malmö för en intervju inom initiativet The Bridge och efteråt fick Marknadsföreningens Ulrica Fager möjlighet att växla några ord med honom.


 Influencer marketing som marknadsföringsmetod för tillväxtföretag

Det är en ständig utmaning för företagare att skapa uppmärksamhet kring sina produkter och tjänster. Nu har den digitala marknadsföringen blivit allt viktigare för att nå ut till nya kunder. En metod som har vuxit snabbt de senaste åren är influencer marketing. Vad är det egentligen och hur gör man?

Under en frukostföreläsning inför nästan ett hundra intresserade företagare på Tillväxt Malmö berättade Clara Löfvenhamn, ledarskapsbloggare och influencer på Bossbloggen, om hur den relativt unga branschen fungerar och hur man arbetar med en influencer på bästa sätt.


Kunskap är allt dyrare – och allt mindre värt!

Framtidens vinnare är receptiva och kortsiktiga nytänkare

Sverige hade 150 års kunskapsförsprång och levde gott på det. Nu är världen ifatt. Hur gör vi nu?

Fredagsklubben gästades av Troed Troedsson, samhälls- och framtidsanalytiker, som tog oss i ett högt tempo från förtvivlan till hopp om framtiden. Lösningen vi söker är nya strukturer. Men först måste vi förstå var vi befinner oss nu.


Hur lyckades Hövding med att få Londons borgmästare att Give a *beep*?

London är ingen cykelvänlig stad. Men det finns en vision om att det ska bli det, för cyklisterna finns där redan. Kan en cykelhjälm från Malmö öka medvetenheten kring cyklisternas utmaningar på Londons gator? Ja, Hövding kunde!  

Frukostklubben den 15 oktober samarrangerades av Marknadsföreningen i Malmö och Sveriges kommunikatörer, och närmre 150 medlemmar lockades av att höra mer från Hövdings kommunikationschef Anna-Katarina Skogh.


Upptäck framtidens affärsmöjligheter genom The Ice Cream Way

Tänk dig en glasstrut med tre kulor i olika smaker. Tillsammans skapar de tre kulorna en ny upplevelse, och byts någon av dem ut så skapas en ny. Håll kvar bilden av glassen, men tänk nu på idégenerering och företagsutveckling. Hur kan en glass med tre kulor hjälpa dig att hitta nya vägar framåt?

Jo, The Ice Cream Way handlar egentligen inte om en glass. Det är en modell som hjälper din hjärna att tänka i andra banor och släppa fram idéer. Modellen används av Tillväxt Malmös partner Design labs, som är en del av Sigma Connectivity, och presenterades av Tina Lekeberg under ett seminarium.


Ett ljud säger mer än 1000 bilder!

Ljudet – skapar både känslor och affärer

Tidig morgon på Elite hotell med Frukostklubben den 29/9. En färgsprakande frukost för alla smaker står framdukad. Stämningen är varm och försiktigt pigg. Möten och samtal är i full gång när vi kallas in till morgonens Frukostklubb.

Vi hälsas välkomna av Josefin Strömbäck från Bauer media och som direkt ber oss att sätta på ögonbindlar. När ett sinne stängs av ökar närvaron av de andra. Öronen är på helspänn. Josefin spelar upp ljud. Och tystnad. Känslorna strömmar genom kroppen. När ljudklippet avslutas med barnskratt och kyrkklockor – livet och döden – är tårarna nära. Ingen i rummet är oberörd. Ljud väcker känslor. En melodi kan låta som ett minne. Eller som Josefin sa: ”En bild säger mer än 1000 ord, men ett ljud säger mer än 1000 bilder.”


En tydlig dashboard stöttar i beslutsfattande och skapar engagemang

Många organisationer har en önskan om att de kunde ta fler beslut som grundade sig på all den data som de redan har. Men datan är ofta otillgänglig och svår att förstå. Genom att lyfta fram relevanta siffror på en dashboard skapar man ett fönster in i datans värld.

Frukostklubben hos Marknadsföreningen gav ordet till Linus Larsson från Thule som berättade om deras arbetssätt och gav oss konkreta tips på hur vi kan göra en egen dashboard.


Förena nytta med nöje – skapa The Playful Office

Företaget SUPERLAB gav våra medlemmar i MiM en härligt positiv start på fredagen. Samuel West och Niklas Madsen presenterade sin filosofi The Playful Office. Det handlar om ett nytt förhållningssätt där arbetsplatsens klimat och fysiska design samverkar för att ta vara på lekens kraft. Den baseras på de senaste teorierna inom organisationsvetenskap och trenderna inom arbetsmiljö. Forskningen visar att lekfulla arbetsmiljöer är mer innovativa, mer produktiva och framförallt roligare.