Hur låter du omständigheterna påverka dig?

It isn’t the circumstances that are crucial, it’s what we say about the circumstances that matter.

Så här i tider då stora delar av samhället låter sig påverkas av något man inte kan påverka (mer än sitt personliga ansvar), så är det intressant att reflektera lite – hur ser du på det som händer?

Har du hört historien om två skoförsäljare som åkte till Afrika för att sälja skor?… En av säljarna meddelade huvudkontoret: ”Ingen använder skor – det är en omöjlig marknad.” Den andre säljaren meddelade huvudkontoret: ”Ingen använder skor – än – det finns gigantiska möjligheter!”

Det är två sätt att se på samma sak – två olika världar. Och känner du som jag att du hellre ser solsken och möjligheter? Och tro det eller ej – men du kan faktiskt välja hur du ser på saker och ting. Du kan antingen valsa dig ner i den negativa spiralen eller så kan du lyfta blicken och se möjligheter i allt.

På den mörka sidan, den nedåtgående spiralen, ser man på möjligheter som dyker upp som tursamma. Om man har tur så skapas möjligheten. På den ljusa sidan, den soliga, är möjligheter standard eller normen. Möjligheterna finns alltid där för dig.

Oavsett, så uppmanar jag dig att se denna 5 minuter korta film om The Art of possibility. Kanske mer än en gång. För det låter enkelt, men låt det sjunka in.

Ja, jag vet – bildkvaliteten suger. Men det han säger är guld.