404 – sidan hittades inte

404, står det för SOS? För när paniken bubblade upp, kände jag att jag behövde ringa någon akut. Inte bara en sida var borta, utan hela min site. Jag, eller rättare sagt www.kulkommunikation.com, var borta.

Och det var mitt fel. För ett par år sedan byggde jag en enkel site i mitt webhotells verktyg. Nu när jag startade upp på heltid i höst valde jag att bygga om i WordPress för att få tillgång till ett bloggverktyg. Häromdagen insåg jag att min gamla site fanns kvar på google, trots att själva siten var borttagen. Html-filerna låg nämligen kvar i en sk file manager. Så jag gick in och tog bort allt. Alla filer. Även mina nya wp-filer.

Ajajaj. Alla mina blogginlägg var borta!

Det var här hjärtat både gjorde ont och stannade på en gång. Ingen ångerknapp. Jag såg framför mig att jag skulle sitta flera nätter för att bygga upp en ny hemsida. Ångest. Jag fick omtänksamma meddelanden om att min hemsida var borta.

Som en förvirrad höna letade jag runt på mitt webhotell. Efter kontakt med supporten så hittar jag tjänsten Back-up och återställ. I min stress såg jag inte den. Och efter ett klick var siten uppe igen. Så det fanns ju en ånger-knapp.

Jag andades ut.

Och nu har jag en ny rutin för back-up… Gör du back-up?

404 sidan hittades inte