The Ice Cream Way – ett sätt att hitta framtidens affärsmöjligheter

Tänk att en glass kan hjälpa dig att tänka i nya banor. The Ice Cream Way är en modell som används av Design labs på Sigma Connectivity för att hitta nya idéer. Modellens uppbyggnad gör att du snabbt och enkelt kan sätta igång med hjärngympa och släppa fram idéerna.

Själva modellen består av tre delar: din business, en konsumenttrend och en ny ingrediens. Genom att variera de två sistnämnda kan helt nya idéer och uppfinningar skapas. Det är i mitten det händer, där de tre kulorna möts. Idéerna genereras nästan av sig själva, men du måste vara öppen och vidga dina tankevyer för att magi ska hända.

Läs mer om The Ice Cream Way i min artikel hos Tillväxt Malmö.

Förutom att jag tycker att modellen är grym, så är det tänkandet på konsumenttrender som jag går igång på. Tina Lekeberg presenterade de senaste heta trenderna, och lösningar, under ett seminarium hos Tillväxt Malmö: Urban defence, Micro & mobile, New modesty, DIY health, No ownership och New vegan values.

Läs mer om konsumenttrenderna.

 

En tanke om “The Ice Cream Way – ett sätt att hitta framtidens affärsmöjligheter”

Kommentarer är stängda.