Så här ser Linda ut. Hur ser du ut?

Din hemsida är ditt digitala visitkort. Presumtiva kunder tar alltid vägen via hemsidan innan de hör av sig till dig. De utvärderar dig, din kompetens och ditt erbjudande. Hur ser din hemsida ut?

Under vintern har Pernilla Gudmundsson (text) och jag (grafik, hemsida) arbetat med Linda Malmkvist som erbjuder olika typer av behandlingar. All kommunikation ska spegla henne och hennes erbjudande. Det finns ett behov av att förklara vad de olika behandlingarna innebär, främst Mindful Tapping, samt att göra det enkelt för besökare att boka. Linda är färgrik, och sidans huvudfärg är en variant av teal som symboliserar lugn, visdom och balans. Bilderna på sidan är till största delen från naturen och är till tonen varma. Tonen på texten är rak och tydlig. Målet är att få läsaren att agera – att kontakta Linda eller att boka behandling.

Lindas logotyp

Lindas logotyp
Prickarna kan kopplas till Lindas erbjudande och symbolisera triggerpunkter eller tappning. Solrosen i mitten har en direkt koppling till Linda som person. Den blir en fin central punkt och kan också symbolisera att man blir centrerad efter en behandling hos Linda. Solrosen kan också användas separat. Ramen håller ihop alltihopa.

Prickarna används också i en mall som jag tog fram till Linda för att hon snabbt och enkelt ska kunna ta fram ett blad med en kurs eller aktivitet.

Lindas hemsida är uppbyggd i tydliga block och ska vara lätt för henne att uppdatera. Bilderna och filmerna på hemsidan ska skapa en kompletterande känsla, och ge en djupare innebörd till texterna. Bilderna är varma och lugna med toner av orange (sol), grön/grå (sten) och turkos (hav). Hästar och solroser har en direkt koppling till Linda.

Se hela hemsidan här. Hur upplever du sidan? Hör gärna av dig till mig eller Linda.

Mitt arbetssätt
I detta projekt hade Pernilla den inledande kontakten med Linda, gjorde intervjuer och tog fram texter. De pratade bilder och tankar kring hemsidor. Jag klev på tåget och skapade ganska fritt en hemsida utifrån ledorden: inga krusiduller! Jag kände in Linda genom Pernillas texter och när Linda fick första utkastet var hemsidan ganska klar. Strukturen var satt. Nu vände vi ett antal gånger på bilder och några beskrivningar. Det viktiga var att Linda kände att det verkligen var hon som presenterades.

Nästa steg var logotypen. Jag fick direkt upp en bild i mitt huvud med prickarna. Som tur var, var Linda helt med på noterna och föreslog att prova lägga in solrosen. Och det blev verkligen bra!

Grafisk profil
För att hjälpa Linda att hålla ihop detta i framtiden levererade jag en manual med färger, teckensnitt, logotyp. Bakgrund och förklaringar till tänket.

Nu hoppas vi alla tre att den nya hemsidan ska leda till nya affärer och nöjda kunder som bokar denna vägen!

Vill du har hjälp med något? Hör av dig!