5 minuter med näringsminister Damberg

Häromveckan var Mikael Damberg i Malmö, och jag fick 5 minuters intervjutid med honom. Kort tid, men som tur var blev han först intervjuad av Thomas Frostberg inom initiativet The Bridge. De var nämligen inne och snuddade på några av de frågor som jag tänkte ställa. Medlemmarna i Marknadsföreningen fick skicka in frågor som de ville ha svar på, och efter ett urval av oss inom MiM och även Dambergs pressekreterare valdes tre ut.

– Hur arbetar ni för att underlätta för nya branscher?

– Vilka satsningar görs för att stötta socialt entreprenörskap?

– Hur arbetar ni för att lösa tillväxthindret kompetensbrist?

Mikael Damberg var trevlig, generös, lösningsfokuserad och gav helt ok svar på mina frågor med tanke på den korta tiden, tycker jag.

Läs svaren på Marknadsföreningen i Malmö.