Årets julklapp – ett personligt bokslut

December är en magisk månad för mig. Jag älskar när man får ge sig hän och nästan drunkna i julklappspapper, glögg, julgranskulor och lussekatter. Men det är också möjligheten för avslut, omstart och formulerande av drömmar. 

Boka in minst en timmes reflektion

För att mitt bokslut verkligen ska bli gjort mitt i allt stök, och dessutom bli bra, bokar jag in minst en timme med mig själv, ett papper och en penna. Tid för reflektion. Jag kommer att göra en kronologisk tillbakablick, månad för månad.

En topp-5-lista på de bästa händelserna. Vilka var de bästa besluten? Vilka har jag träffat som har inspirerat mig mest? Vad är jag mest tacksam över?

Och vad är jag mest ledsen för? De något tuffare händelserna måste också få vara med. Lärdomarna kan vara helt avgörande. Kan jag förutse dem, och kan jag hantera dem annorlunda nästa gång? För de kommer troligtvis tyvärr dyka upp igen.

Finns det något magiskt ögonblick då allt klarnade? När du formulerade ett nytt mål, mötte en inre hittills dold längtan?

Hur ser mitt personliga bokslut ut 2018?

Nästa steg är att tänka mig fram ett år. Vad vill jag skriva när jag gör mitt personliga bokslut 2018? Här måste jag tänka stort och modigt! Jag ska skapa en karta där jag tänker baklänges från målet. Vad måste ha hänt innan jag når mitt mål? Och innan dess? Och vilket är mitt första steg redan i januari?

Skriv i presens. Som att det redan är så. Nu. Läs upp, manifestera!

I december tillåts man att ge sig hän, som sagt. Ett av mina löften för 2018 är att tillåta mig själv att ge mig hän mer! Oftare! Hela tiden! Att prata högre om min expertis, att synas på större bilder, att ha rosa gympadojjor för att det är min stil, glittra mer, dansa mer. Ja, det kan bli en lång lista. Saker som kan skilja sig när man representerar sig själv, och inte ett stort bolag.

Be bold, be you!, som en av mina inspirerande kunder säger! Japp, tänker jag, och bjuder på en gigantisk selfie!

Ulrica Fager