Hur hittar google dig? 3 tips.

Internet styrs av google. Nej, inte riktigt. Men genom att anpassa ditt innehåll till deras sökfunktion kommer du att nå fler kunder. Google uppdaterar ständigt sina algoritmer, alltså de instruktioner som sökverktyget använder när det söker igenom alla webbplatser. Google vill att den mest relevanta träffen ska hamna högst upp i sökresultatet. Och det vill ju du också, både som kund och som företagare.

Om google hittar dig, så hittar kunden dig. Hur kan du anpassa ditt innehåll på din hemsida?

3 tips kring ditt innehåll

Skapa ett relevant innehåll. Bred ut dina beskrivningar, använd fler olika begrepp för samma sak. Ta reda på vad dina kunder söker efter. Använder ni samma ord? Vad kallas produkten eller tjänsten i folkmun? Finns det lokala skillnader?

Länka till andra, och se till att andra länkar till dig. Om ditt innehåll är relevant för andra, så är det också relevant för din kund. Ja, det låter ju logiskt, men det är också viktigt för google.

Namna dina bilder. Bildsök blir allt vanligare, speciellt inom vissa branscher. Spara dina bilder med relevanta namn och sätt in en alternativ text när du laddat upp dem. En bild kan säga mer än tusen ord, men lägger du till ord så säger den mer.

Sökord i bilder. Cykel med cykellåda kommunicerar I am original What are you?
Mina sökord till bilden. Namnet på bilden är KUL kommunikation original cykel. Min alternerande text är Sökord i bilder (vilket hänvisar till blogginläggets ämne). Cykel med cykellåda kommunicerar I am original What are you? (bildens innehåll).