Change maker – den ständiga förbättraren

”En av dina bästa egenskaper är ditt ständiga fokus på förbättring. För att lyckas implementerar du snabbt nya verktyg och metoder och du introducerar förändringar i organisationen med entusiasm. Du störs inte av att förutsättningarna ändras, det ger dig snarare mer energi. Du har förmåga att hantera osäkerhet. Eftersom du är så hängiven ger du inte heller upp när du möter motstånd.
Du gör skillnad!”

Efter att ha svarat på ett antal frågor på Hammer & Hanborgs hemsida så fick jag ovan svar på vad som är min supertalang – Change maker. Eftersom det finns några av mina trigger-ord med i resultatet så väljer jag att ta det med mig. Det här vill jag påminnas om under gråare dagar.

Ständig förbättring, inte ständig förändring. Förbättringskommunikation, inte förändringskommunikation.

Att vara den ständiga förbättraren kan också stöta på motstånd. En fördel är att man lätt känner igen: Så här har vi alltid gjort. Eftersom jag är en optimistisk och lösningsfokuserad person driver jag samtal framåt. Jag jobbar på att anpassa argument och föreslå små förändringar. För små förändringar kan också göra den största skillnad.

Vad behöver du förbättra? Hur kan jag hjälpa dig?

KUL kommunikation ballonger pride regnbåge

Ballonger från ett blött Pride-tåg i Helsingborg. Visst, det regnade, men det var mycket kärlek i luften. Och ballongerna var underbara.