Påverka din framtid medvetet

Det låter ju logiskt. Att man själv kan påverka sin framtid. Men vi kan välja att påverka den extra aktivt. Medvetet.

Dagens digitala värld påverkar oss alla. Det finns så mycket skit här ute som når in. Sätter sig i våra hjärnor. Tankar som letar upp ett ställe att docka fast i. Finns det ett öppet ställe att docka i, så sätter det sig där. Kanske som en bekräftelse på tidigare tankar. Om hjärnan istället är kritisk är det svårt för det nya att sätta sig. Vi gillar bekräftelser. Att få rätt.

Vi har alla makten att stå emot skiten. Att vara Linnea Claeson. Både live och digitalt. Stå emot. Stå upp för det vi verkligen tror på. Tror vi på människors lika värde på riktigt? Gör valet att säga till. När du har gjort valet så påverkar ditt val andra. Du kan skapa en bättre värld för andra. Så som det passar dig. På barrikaden, på twitter eller på bussen.

Gör ett medvetet val

Hur gör man ett medvetet val på riktigt? Kan man vara medveten om hela bilden, alla möjligheter? Varje dag, varje stund börjar med ett val. Du kan välja mellan att bli styrd av omständigheterna, lite som ett offer. Eller kan du välja att aktivt påverka. Bara att du uppfattar att det finns en möjlighet till att aktivt påverka är ett stort steg mot ett medvetet val.

Jag tränar på att vara öppen och medveten varje dag. Att välja pro-aktivitet, empati och delaktighet. Det handlar om mitt förhållningssätt. Gillar verkligen det ordet.

Hur väljer du?

Funderar du på om det finns en modell som kan hjälpa dig att göra mer medvetna val? Som kan hjälpa dig att välja pro-aktivitet, empati och delaktighet? Det finns det så klart. Boken Medvetna val har Stellan Nordahl med vänner skrivit.

Det finns också ett nystartat konsultbolag som har dessa grundvärderingar. Vi heter Emprogage.